Οι Γιατροί μας

Οι Γιατροί μας

Dr. Νάσος Βυρίδης MD

Χειρουργός, Ωτορινολαρυγγολόγος

O Δρ. Νάσος Βυρίδης σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Ακολούθως  έκανε την ειδικότητα του αρχίζοντας με γενική χειρουργική  στην πανεπιστημιακή κλινική του  Ιπποκράτειου νοσοκομείου Αθηνών και μετέπειτα την εξειδίκευσή του στην ωτορινολαρυγγολογία στο νοσοκομείο Παίδων και στο Λαϊκό νοσοκομείο Αθηνών.

Μετά το πέρας των σπουδών του επέστρεψε στην Κύπρο όπου το 1982 άρχισε την καριέρα στον ιδιωτικό τομέα με ένα ιατρείο στην Λευκωσία και τον Ιανουάριο του 1984  ίδρυσε την κλινική  που φέρει το όνομα του. Η κλινική στην αρχή ήταν μόνο Ωτορινολαρυγγολογική  και αργότερα όταν στην ομάδα προστέθηκε και η σύζυγός του, Δρ. Νίκη Βυρίδη η κλινική  απέκτησε  αιματολογική μονάδα και κλινικό εργαστήριο.

Ο Δρ. Νάσος Βυρίδης ήταν και είναι πρωτοπόρος. Πολύ γρήγορα και μετά από ειδικό σεμινάριο στο Βέλγιο το 2000 , έφερε στην Κύπρο το πρώτο  CO2 laser. Το laser αυτό είναι πολύ χρήσιμο τόσο για την αναίμακτη αμυγδαλεκτομή αλλά περισσότερο για την χειρουργική και ριζική αντιμετώπιση του ροχαλητού με την επέμβαση επί της μαλθακής υπερώας και του φάρυγγα την φαυγγουπευπερώια πλαστική άλλως LAUP ( Laser Assistant Uvulopalatoplasty) .

Εκτός από την ενασχόληση του με την ωτορινολαρυγγολογία στον ιδιωτικό τομέα, ο Δρ. Νάσος Βυρίδης έχει διοριστεί από το υπουργικό συμβούλιο ως πρόεδρος στα πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο ιατρικό συμβούλιο των κοινωνικών ασφαλίσεων για αξιολόγηση της ικανότητας εργασίας και χορήγηση σύνταξης ανικανότητας και ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στους ασθενείς με χρόνια Ωτορινολαρυγγολογικά προβλήματα από το 2008 μέχρι και σήμερα.

Ο Δρ. Νάσος Βυρίδης είναι επίσης πρόεδρος του πρωτοβάθμιου και δευτεροβάθμιου ιατρικού συμβουλίου για την  αξιολόγηση της αναπηρίας και  της κοινωνικής ενσωμάτωσης  ατόμων με αναπηρία, του υπουργείου εργασίας από το 2013 μέχρι  και σήμερα.


Στείλτε μας email

Dr. Νίκη Βυρίδη MD, Ph.D

Αιματολόγος / Λέκτορας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Η Δρ. Νίκη Βυρίδη σπούδασε ιατρική με υποτροφία  της κυπριακής κυβέρνησης στο πανεπιστήμιο Cluj Napoca της  Ρουμανίας από όπου αποφοίτησε με Άριστα .Ειδικεύτηκε στην Αιματολογία στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αθηνών «ο Ευαγγελισμός» και στην Μονάδα Ερευνάς. Ακολούθως εκπόνησε την διδακτορική της διατριβή με θέμα τα εξωλεμφαδενικά μη Hodgkin’s λεμφώματα και έλαβε το τίτλο του διδάκτορα με Άριστα.

Από το 1993 εργάζεται στην κλινική Βυρίδη ως διευθύντρια του αιματολογικού τμήματος της κλινικής και ταυτόχρονα διευθύνει το κλινικό εργαστήριο της κλινικής  ως διευθυντής ποιότητας για τη διαπίστευση με το ISO ποιότητας 1859 από το 2013 και συνεχίζει να διατηρεί την διαπίστευση αυτή μέχρι σήμερα

Εκτός από την ενασχόληση της με την αιματολογία  στον ιδιωτικό τομέα έχει διοριστεί από το υπουργικό συμβούλιο  σε πολλά ιατρικά συμβούλια όπως:

  • Ως μέλος στην ad hoc επιτροπή Φαρμάκων του υπουργείου υγείας για την εισαγωγή στο εθνικό συνταγολόγιο καινούργιων φαρμάκων ως επίσης για την δημιουργία πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των σοβαρών αιματολογικών νοσημάτων. Από το 2015 μέχρι και σήμερα.
  • Ως πρόεδρος  ιατρικού συμβουλίου για την  αξιολόγησης της αναπηρίας και της κοινωνικής ενσωμάτωσης ατόμων με αναπηρία του υπουργείου εργασίας. Από το 2013 μέχρι και σήμερα.
  • Ως πρόεδρος στο πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο ιατρικό συμβούλιο των κοινωνικών ασφαλίσεων για αξιολόγηση της ικανότητας εργασίας και χορήγηση σύνταξης ανικανότητας και ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στους ασθενείς με χρόνια αιματολογικά νοσήματα. Από το 2008 μέχρι και σήμερα.
  • Ως μέλος της επιτροπής του υπουργείου υγείας για οικονομική βοήθεια ασθενών που δεν δικαιούνται να νοσηλευτούν  δωρεάν στα κρατικά νοσηλευτήρια ή και αποστολή στο εξωτερικό ασθενών που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στην Κύπρο όπως για παράδειγμα για να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Από το 2013 μέχρι και σήμερα
  • Ως μέλος του Συμβουλίου διευθυντών κλινικών εργαστήριων που εκδίδει άδεια λειτουργίας κλινικού εργαστήριου και μελετά και επιβλέπει την ορθή λειτουργία των κλινικών εργαστήριων από το 2011 μέχρι το 2017 
Από το 2015 είναι λέκτορας της Ιατρικής σχολής του St George’s University of London  του πανεπιστήμιου Λευκωσίας  και από το 2017 είναι  course lead Αιματολογίας στην 6/ετή ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας 

Στείλτε μας email